צללית שחורה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

16/01/2012 | 23:00 | מאת: תמר

שלום רב אני בת 35 אמא לשניים,לפני כמה ימים הופיעה לי צללית שחורה במהירות, בעין כאילו מישהו עבר לידי(ממש במהירות). סה"כ זה קרה לי בערך 4 פעמים ,וזה קרה בשתי העיניים ויכול להיות שבעבר קרה לי מקרה דומה אבל אני לא זוכרת בדיוק. אני רוצה לציין שלאבי(בן 63)יש זבובים שחורים בעין+התופעה הזו של הצללית השחורה ויש לו בעיה ברשתית. כמו כן אני סובלת ממיגרנה האורה עם הבזקי אור לפני הכאב(לא יודעת אם יש קשר). האם יכול להיות שיש לי בעיה מסוימת? והאם זה תורשתי? תודה מראש תמר

18/01/2012 | 20:17 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לדעתי לא מדובר בבעיה ברשתי אלא הפרעה זמנית בזרימת הדם לעין. אנ חושב שאת צריכה לבדוק בהקדם אכן במיגרנות יש הפרעה בזרימת הדם ויתכן שזהו התסמין אצלך

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות