הבזקים בעין שנמשכים חצי שנה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

21/12/2011 | 22:54 | מאת: אווה

לפני חצי שנה הופיעו הבזקי אור בעין ימין. לפני חודשיים הצטרפה גם עין שמאל לחגיגה. ההבזקים הם יום-יומיים - בשתי העיניים. בבדיקות מעקב לא נמצאו קרעים או חורים, עם זאת אני חוששת מכל הבזק בשל הסכנה להיווצרות קרע ברשתית שלא יאובחן בזמן ויתדרדר להפרדות. אני נבדקת במרווחי זמן של חודשים, ומאחר שלקרע אין ביטוי קליני להוציא "פלוטרים" וכתמים כהים שממילא נוצרים ומתווספים לי כל הזמן לשדה הראייה.. ואם וכאשר יופיע מסך זה כנראה כבר יעיד על הפרדות רשתית - מצב שממנו אני חוששת כאמור, אני שואלת: 1. כמה זמן עשוי להמשך תהליך ההיפרדות של הזגוגית מהרשתית? האם זה אמור להסתיים מתישהו? 2. באיזה תדירות להיבדק? 3. האם הסכנה גוברת עקב שיעולים והתעטשויות בזמן ההבזקים, עקב הצטננות קשה? תודה.

22/12/2011 | 16:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התהליך אמור להסתיים בתקופה הקרובה, יש להבדק כל מספר חדשים עד העלמות ההבזקים ואם הם חזקים מאד או מופיע עכירות או ירידה בראיה יש להבדק מיד, אין סכנה בעיטושים או שיעולים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות