csr

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/12/2011 | 20:31 | מאת: אהוד

שלום לך,פרופסור נכבד לפני 4 חודשים חליתי בcsr בעין ימין,לאחר חודשיים הנוזל בלבד הגיע ל420 מיקרון,ואז בוצע לי ליזר פוקלי לנקודה,לאחר חודשיים, כל הנוזל נספג .אבל הראיה בעיקר לרחוק היא ירודה משהו כמו 6/15. שאלתי היא תוך כמה זמן אם בכלל תחזור לי חלק מהראיה. האם התאים נהרסו,או שהם רדומים,והאם קימת צמיחה חדשה של תאים? תודה על תשובתך

15/12/2011 | 19:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בדרך כלל סגירת מוקד הדליפה מביא לספיגת הנוזל, הפסקת הדלף והשבת הראיה לקדמותה בעיקר בהתקף ראשון. יש לזכור שהמחלה יכולה לחזור ממוקד אחר ויש צורך במעקב רופא המומחה ברשתית. יש גם סוגי טיפולים למצבים כרוניים של התקפים חוזרים, דבר נוסף הוא לא להשתמש בתרופות המכילות סטרואידים הגורמים להחמרה

16/12/2011 | 12:32 | מאת: אהוד

ד"ר נכבד תודה על תשובתך ,אצלי הנוזל נספג,אבל בינתיים אין שיםר גדול בראיה. שאלתי היא אם אני צריך לצפות להתאוששות וחזרת הראיה?ותוך כמה חודשים?האם התאים שנפגעים מתאוששים לאחר הספיגה המוחלטת ותוך כמה זמן?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות