פיענוח בדיקת ה oct

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

05/12/2011 | 09:21 | מאת: רות

שלום.אני במעקב בגלל לקיחת תרופה פלקווניל חדות הראיה שלי תקינה ושדה הראיה אדום לבן תקין ביצעתי בדיקת oct ספקטרליס וצילום אוטופלורסנציה ורציתי לדעת מה משמעות תשובה זו עד שאגיע לרופא התשובה היא בשתי העיניים מבנה הרשתיתושקע פוביאלי שמורים.ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים .עובי הרשתית המקולרית בoct spectral domain מגיע ל-כ 265.לציין שיש להפחית כ-70 מיקרון ממדידות העובי במכשיר ה-spectral domain בכדילהשוותן למדידות העובי המתקבלות במכשיר ה-stratusהאים עובי הרשתית הוא תקין?לציין שאני בת 67 תודה

10/12/2011 | 19:38 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי הממצאים שציינת בדיקת ה oct תקינה. בדרך כלל נהוג לבצע בדיקת שדה ראיה מקולרי בצבע אדום ולבן

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות