RP

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

17/10/2011 | 07:01 | מאת: מודאגת

היה לי אח חולה RP ב 20 שנה האחרונות איבד לחלוטין את הראיה. הרופאים טענו שזה תורשתי אבל ב"ה לא ידוע לנו על מישהו שחלה בזה. ביתי אמורה להכנס להריון ואני מודאגת שמא נושאת את הגן, האם אפשר לעשות במהלך ההריון בדיקה שתוודא שהעובר לא נושא את המחלה?

03/11/2011 | 04:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש אפשרות לזהות גנטית אמנם לא באופן מלא נשאים למחלה, כידוע לי לא מקובל לבדוק זאת מציע לגשת ליעוץ גנטי של שני ההורים לגבי ההיתכנות.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות