RP- מחלת רשתית העין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

10/10/2011 | 13:14 | מאת: חסוי

האם ישנה התקדמות בפתרון מחלת הרשתית RP? מה ניתן לעשות כדי להקטין את הדרדרות המחלה ? האןם ישנו טיפול נסיוני או ניתוח שניתן לעשות בארץ או בעולם לטיפול במחלה ?

12/10/2011 | 02:59 | מאת: ירון

מצטרף לשאלות האלו כל כך !

15/10/2011 | 12:57 | מאת: מינה ליבן

נכון להיום נערכים בעולם כמה עשרות מחקרים במחלת RP,חלקם נערך גם בארץ. המחקרים בודקים נושאים מגוונים בתחום הגנטי, הביולוגי, האלקטרו-פיזיולוגי, התזונתי. לדוגמא: 1)הגנטיקה של מחלת Usher Syndrome 2)אפיון גנטי ותפקודי של גן חדש שהינו גורם עיקרי במחלת RP 3)יעילות תרופה להאטת התקדמות אבוד הפונקציה החזותית במחלת RP 4)שימוש בקפסולה המכילה תאי retinal pigment epithelium) RPE)בשלבים השונים של מחלתRP ו-Usher Syndrome 5)בטיחות השתלת תאים עובריים בחולי RP 6)ניטור פגמי שדה הראייה בחולי RP 7)היתכנות התקנת אלקטרודות לאספקת גירוי חשמלי בחולי RP 8)עיכוב מעבר המחלה מראיית-לילה לראיית-יום 9)השפעת תוספת לוטאין 10)אפקט נטילת ויטמין A וויטמין E

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות