קרע ברשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/09/2011 | 17:24 | מאת: שירלי

שלום רב, אני בת 29 לפני 8 שנים אובחן אצלי קרע קטן ברשתית בעקבות נקודה שחורה שהופיעה לי בעין, הקרע התגלה לאחר ביקור שני אצל רופא עינים, בביקור הראשון הרופאה טענה כי אין נזק לרשתית. לאחר 3 חודשים הנקודה השחורה המשיכה להציק אז פניתי למיון ושם אובחן קרע ברשתית. מאז אמרו לי תמיד שאם יופיעו נקודות חדשות או הבזקים עליי להגיע מיידית לרופא עיניים, לאחרונה הופיעו לי 2 נקודות שחורות חדשות אז פניתי לרופא עיניים ולטענתו אין שינוי מהפעם האחרונה שנבדקתי. האם לדעתך עליי לגשת לבדיקה נוספת אצל רופא נוסף בעוד כחודש? כי גם בפעם הקודמת שאובחן אצלי קרע ברשתית בבדיקה הראשונה לא גילו אותו. אודה לתשובתך שירלי

29/09/2011 | 07:53 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יודע איזה קרכע התגלה ברשתית אבל כמקובל אם מגלים חור או קרע ברשתית הגורם לתופעות כפי שציינת נהוג לטפל בו בלייזר. אכן אם קיימת דינמיקה בסימנים בעיקר אם התגלו לך קרעים יש מקום לבדיקה חוזרת

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות