הפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/09/2011 | 22:51 | מאת: שבי

לפני כיומיים הרגיש בעלי בעין שמאל כמו חוט שחור שבא והולך בתוך העין. פנינו היום לרופאת עיניים ולטענתה זה דבר נורמלי לבני 50+ וזה קורה לרב האנשים. זה נקרא היפרדות רשתית מהזגוגית של העין. היא אמרה שאם יראה נקודות שחורות זה בסדר אבל אם יהיה מסך שחור שיפנה לחדר מיון. מה דעתך? מה זו התופעה הזו? אודה לך על תשובתך הדחופה. אנחנו מודאגים.

10/09/2011 | 14:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הנקודות השחורות מעידות על תהליך היפרדותת של הזגוגית מדופן העין, אכן יכול להווצר קרע ברשתית והפרדות רשתית ואם נבדקת אז אין סכנה, אם יופיעו ברקים בזוית העין או מסך יש להבדק מיידית שוב

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות