רשתית דקה- נקודות שחורות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

02/09/2011 | 17:02 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 31 (מספר במשקפיים 6-) ולפני כחודשיים נבדקתי בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים לאחר שחוויתי תופעה של נקודה שחורה ומן חוט שמטיילים מימין לשמאל ולהיפך כאשר אני מסיטה את המבט מצד לצד. התופעה קוראת כאשר אני מסתכלת על קיר לבן או על הרצפה או מול המחשב והתופעה נעלמת כאשר אני מזיזה את המבט או מסתכלת על דבר כהה. הרופא אמר לי שאין לי מה לדאוג ורק כאשר הנקודה תופיע בדרך קבע ולא תזוז עליי להגיע היישר למיון ולקבל טיפול בלייזר. האם עליי לדאוג? האם עליי להיבדק בשנית? מה עליי לעשות? אודה לתשובתך מיכל

02/09/2011 | 20:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הממצא בזגוגית הוא שכיח בעיקר אצל קצרי ראיה, אין הוא מעיד על מחלה, הוא למעשה התפתחות של עכירויות בתוך חלל העין, יש סיכוי שהעכירויות יתגברו. אין כל טיפול רק מעקב מידי מספר חדשים לפי חומרתו

03/09/2011 | 21:46 | מאת: מיכל

פרופ' וינברגר שלום רב תודה רבה על ההיענות המהירה- יישר כוח האם ישנם דרכים להקל על התופעה? או דברים שעליי לסגל בחיי ביומיום שיקלו על התופעה? תזונה מסויימת? אני עובדת עם מחשב- האם יש לכך השפעה? אני קוראת המון- האם יש לכך השפעה? תודה מראש מיכל

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות