חשש ל-VMT בעין שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/07/2011 | 13:38 | מאת: מרים ניר

נבדקתי במרכז הרפואי קפלן ונמצא שהממברנה מכווצת בכל האזור מול הארקדות, לזיה וסקולרית עם צלקת מסביב על העורק של הארקדיה העליונה. המליצו לבצע צילום FA ובמידת הצורך לעבור ניתוח (לא ליזר). אני מאד חוששת והיתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספת ביחס לאפשרויות טיפול אחרות. אין לי מושג מהם המונחים הרפואיים והייתי שמחה לקבל המלצה. תודה מראש מרים ניר

09/07/2011 | 12:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ממברנה שמכווצת ואינה מעוותת את הראיה ואינה מערבת את מרכז הראיה בדרך כלל אינה אינדיקציה לניתוח, הלזיה הןסקולרית באזור הארקדה העליונה גם היא אינה סיבה לחשוש, איני יכול לומר אם יש צורך בביצוע FA, פרט לכך איני יכול לייעץ יותר מחוסר אינפורמציה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות