כוכבים בעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

05/04/2011 | 13:06 | מאת: בראון יעקב

שלום לך, בימים האחרונים, בערב כשחשוך, התחלתי לראות נקודות אור שרצות משמאל לימין ומלמעלה למטה. זה קורה לי כשאני עושה תנועה חדה (למשל, בנהיגה בערב, כשאני רוצה להסתכל ימינה ושמאלה). התופעה לא מופיעה במשך היום באופן כללי אני מרגיש טוב, יש לי סכרת מטופלת, קצת עודף משקל. האם התופעה תיארתי מוכרת? האם אפשר לדעת באפן כללי מה מקורה?

12/04/2011 | 18:51 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בדרך כלל התופעה מקורה בתהליך היפרדות הזגוגית מדופן העין. יש לבדוק אם לא נוצרים קרעים ברשתית , תהליך זה חולף תוך מספר שבועות

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות