צל שמופיע בצד העין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

04/04/2011 | 15:09 | מאת: דבי י

בן זוגי החל לפתע לראות כאילו משהו בצמד העין מפריע לו. הוא בן 63. היה אצל רופא עיניים והרופא אמר שזה בגלל שהוא התאמץ בעבודה פיזית - שאלתי מה הקשר ומה זה שהוא רואה כאילו גוף מסוים בצמד העין. הרופא אמר שזה יחלוף אחרי כמה חודשים. מהי התופעה ? אודה לתשובתך

12/04/2011 | 18:49 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הצל המופיע בצד העין הוא כנראה עכירות בזגוגית שמופיעה עם הינתקותה. לא נראה לי שמאמץ גופני גורם לכך אך יש לבדוק אם הרשתית צמודה (מצב היכול לגרום להופעת צל קבוע בשדה הראיה)

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות