ניתוח ויטרוקטומי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/04/2011 | 21:22 | מאת: לימור

מקור הנוזל הינו שכנראה לא כולו נוקז במעמד הניתוח לפני הזרקת הגז.מה ששאלתי האם עצם הימצאות הנוזל יכולה להפריע על לראיה ולעבודה מול המחשב ולפגוע ברשתית?ובמידה והנוזל לא ייספג אילו טיפולים נוספים ניתן לשקול?(אני 9 שבועות לאחר הניתוח).

12/04/2011 | 18:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הנוזל אכן יכול להפריע בראיה, נראה לי שיש להמתין עוד מספר שבועות לספיגה עצמונית ואם לא יספג לשקול טיפולים נוספים. יש צורך ב OCT לצורך מעקב על כמות הנוזל ומיקומו המדוייק

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות