רשתית העין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/04/2011 | 13:33 | מאת: אורלי

שלום, אמי (חולת סכרת- מאוזנת) רואה בעין השמאלית חוטים, כעין זבובים, נקודות שחורות (פסולת של הרשתית כהגדרת הרופא שבדק אותה) האם יש טיפול לתופעה הזו? ממה היא נובעת? כמה זמן נמשכת? מה קורה וחלילה נקרעת הרשתית? האם יש רופא מומחה בתחום הזה והיכן?

03/04/2011 | 21:00 | מאת: פרופ' דב וינברגר

החוטים בדרך כלל הם עכירויות המצויות בזגוגית ואין צורך לטפל כי המצב משתפר בדרך כלל באופן עצמוני. איני יודע אם רשתית העין נפגעה מהסוכרת אך במצבים מסויימים דימום בתוך העין יכול להביא לתופעות כאלה. איני נוהג בפורום להמליץ על רופאים אך מומחה רשתית יכול לתת יעוץ בנושא

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות