ניתוח ויטרוקטומי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/03/2011 | 14:25 | מאת: לימור

לפני חודשיים נותחתי בעין ימין עקב היפרדות רשתית.לאחר כחודש נמצאה שארית נוזל סוברטילני שעד היום טרם נספגה.האם תקין? הרופאיםנותנים עוד זמן לספיגת הנוזל,נאמר לי שהנוזל נמצא מול מרכז הראיה אך לא במצב של פגיעה בו ולכן איני רואה טוב כי הנוזל מפריע לשפר את הראיה. יש לי 2 שאלות?1.האם יכול להיות שהנוזל לא יספג כלל וכך אצטרך להסתדר? 2.האם עצם הימצאות הנוזץ המרכז יכולה עבודה מול המחשב להזיק לרשתית כיוון שהיכן שהנוזל נמצא הרשתית לא מצודה עדיין? אותה לתשובתך .

03/04/2011 | 20:57 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הנוזל מתחת לרשתית אמור להספג לעיתים עד מספר חדשים, במידה ולא יספג יש לשקול טיפולים אחרים תלוי מה מקור הנוזל? לא הבנתי את שאלתך השניה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות