juvenile macular degeneration יבש

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/09/2008 | 17:24 | מאת: אלון

שלום-רב, אימי סובלת מן הבעיה הנ"ל כבר מגיל צעיר וכיום היא בת 56, וביקרה במהלך חייה אצל המון רופאים בארץ ובארה"ב, כמובן ללא טיפול מוצע. היא ממשיכה לסבול מירידה בראייה. האם ישנם מחקרים כיום בארץ לגבי הבעיה הזו? והאם ישנה דרך טיפול כלשהי למניעת הידרדרות הראייה עוד ועוד?, האם ישנם חידושים לגבי המחלה? האם ישנם רופאים בארץ שאתה ממליץ לפנות אליהם לגבי המחלה? תודה-רבה.

05/10/2008 | 21:02 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ניוון מרכז הראיה של הגיל הצעיר היא מחלה תורשתית בדרך כלל, ועד עתה לא נמצא טיפול הגורם לעצירת הניוון או שיפור בראיה, יש סוגים שונים של ניוון כזה אם מאפיינים גנטיים שונים, מכיוון שאין טיפול משמעותייעיל לא נראה לי שיש צורך בבדיקה נוספת

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות