ניתוח ויטרוקטומיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

25/02/2011 | 15:54 | מאת: לימור

לפני 4 שבועות נותחתי בניתוח ויטרוקטומיה בעקבות היפרדות רשתית.לאחר ביקורת שניה עדיין ישנו גז בעין והורפא אמר שעדיין קיימת שארית נוזל סוברטינלית.לצורך טיפול ביצע לייזר נוסף סביב החיגור.השאלה שלי מה הכוונה בשארית הנוזל הזה והאם הטיפול בלייזר מטל בנושא?(לא נמצאו חורים ברשתית)

25/02/2011 | 21:35 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הנוזל אמור להספג אם עכן החורים סגורים, טיפול בליזר נועד ליצור צלקת באזור בו יש חשד לדליפת נוזל נוספת

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות