מעקב לאחר הפרדות זגוגית והופעת הבזק אור בזוית העין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/02/2011 | 15:25 | מאת: מיכל

אני 9 שבועות לאחר היפרדות זגוגית בעין ימין. נמצאת במעקב, המעקב האחרון היה לפני כשבוע ושללו קרעים או היפרדות רשתית. בעת נסיעה ברכב בחושך, הבחנתי בהבזק אור בזוית העין כשהזזתי את הראש בזוית מסויימת ,שמתי לב לכך רק עכשיו אני לא יודעת אם קודם לא היתה. האם זו יכולה להיות תופעה חדשה , 9 שבועות לאחר התחלת היפרדות הזגוגית? עדיין יש לי מידי פעם תופעות של הבדקים לשבריר שניה. מתי מסתיים התהליך ואפשר פחות או יותר להרגע שאין קרע או היפרדות רשתית?

25/02/2011 | 21:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התהליך נמשך יחסית זמן קצר, בדרך כלל רצוי לבדוק בסיומו אם נוצר קרע, הסימנים חולפים ורובם נעלמים עם הזמן

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות