האם אפשר (תאורטית) לשלוח מסרים למוח?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/02/2011 | 09:33 | מאת: אבנר

אני בפרוייקט בכיתה ח? ואני צריך לבדוק אם אפשר לשלוח מסרים למוח דרך חיישנים אשר קולטים מסרים באזור ו?אומרים? למוח שיש גוף לפניך או שהספה במרחק מטר ממך. אני רוצה לבדוק עם כאשר רשתית העין נפגעת אפשר להחליף אותו ב?משקפיים? מיוחדים אשר קולטים את המרחק מהעצם לעין ושולחים את זה כתדרים למוח והוא בונה מזה תמונה עם מרחק.

19/02/2011 | 19:30 | מאת: פרופ' דב וינברגר

רוב המחקרים על רשתית מלאכותית מבוססים כיום על מצב בו הרשתית פגועה ועצבי הראיה המוליכים למוח פועלים בצורה תקינה. מציע לחפש באינטרנט את הערך retinal prosthesis

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות