ויטרוקטומיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

12/02/2011 | 11:28 | מאת: לימור

ענית לי כי לאחר ניתוח ויטרוקטומיה אין שום מגבלה - בעצם בניתוח הזה צריך פחות להישמר מאשר בניתוח הזרקת גז (בו נותחתי שלושה שבועות קודם)כיוון שלאחר הניתוח הראשון נאמר לי לא להרים דברים כבדים,להיזהר מאדים וסאונות למיניהן,לא להתאמץ ועוד? כל זאת בנוסף לכך שכרגע איני רואה בעין כלל,היא עדיין מאוד אדומה ודומעת.?

12/02/2011 | 17:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יודע מדוע אינך רואה בעין, אם אין גאז בתוכה את אמורה לראות משהו, צללים תנועת יד ואפילו יותר במידה והרשתית צמודה

12/02/2011 | 18:46 | מאת: לימור

בניתוח החליפו את נוזל העין הטבעי בגז כך ש70% מהעין מלאה בגז-לכן אני לא רואה. בכל אופן השאלה היתה האם הבנתי מכון שניתן להישמר ו/או להיזהר פחות בפעילות לאחר ניתוח זה מאשר לאחר הזרקת גז בלבד?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות