הסיבות לניוון מרכז הראייה [ולא מסוכרת]

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

24/01/2011 | 20:55 | מאת: הילית

מחקרים מדעיים שפורסמו בעת האחרונה ארה"ב הגדירו את הגנטיקה,ואת החשיפה לגלים קצרים כגון U.V כגורמי סיכון מס 1 למחלת הניוון המקולרי,האם ידועים גורמים נוספים? ואם כן,איך אפשר להימנע מהם?,כיוון שעם התפתחות הטכנולוגיה יותר ויותר אנשים צעירים נחשפים לקרינה אלקטרו מגנטית מסוכנת בעבודתם ואחוז התחלואה באנשים צעירים הוא במסלול עלייה תלול. אודה לתשובתך

29/01/2011 | 12:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עד היוםמחקרים הראו בצורה ברורה שגיל מבוגר ועישון הם גורמים מסייעים , יתכן וגורמים אחרים מסייעים אבל אינם בגדר גורם מס, 1 כפי שציינת

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות