combined hamartoma

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

17/12/2009 | 00:48 | מאת: יעקב

שלום רב, אצל בני בן השנתיים ו-10 חודשים התגלה גידול נדיר ברשתית מסוג combined hamartoma of the retina RPE. נראית בבדיקה גם הרמה של הרשתית בשל הגידול. בשנה וחצי האחרונות הוא טופל רק בסגירות יומיות בנות שעה של העין הבריאה; כעת הומלץ לנו ע''י הרופא להתחיל גם שימוש יומי (!) באטרופין בעין הבריאה, ע''מ לטשטש דרך-קבע את הראיה בעין הבריאה ולאמץ את הפגועה. אנחנו חוששים מאוד מהתחלת השימוש באטרופין; אישית ניסיתי לשים טיפה אחת בעיני וזה היה די נורא. הטשטוש הקבוע, הסנוור הקשה וכיו''ב. אנחנו חוששים הן מפגיעה בתפקוד היומיומי שלו (הראיה בעין הפגועה נפגעה בוודאות. ממרחק של כמטר הוא התקשה לזהות את הצורות בבדיקת הראיה). כמו כן אנחנו חוששים מאוד שהשימוש היומיומי באטרופין עוד עלול חלילה לפגוע לו בעין הבריאה. נשמח לשמוע דעתך בתודה! יעקב.

24/12/2009 | 05:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הטיפול שתיארת נועד לגרום לעין החלשה לתפקד כדי למנוע מהעין החולה להיות עין עצלה, אני ממליץ לפעול לפי הוראות הרופא המטפל ואין זו דרך נכונה לבדוק את איכות ונכונות הטיפול ע"י כך שתנסה אותו

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות