ניתוח קטרקט בחולה סכרת

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/08/2008 | 15:10 | מאת: רוית

שלום רב, רציתי לברר האם ניתוח קטרקט בחולה עם רטינופטיה סכרתית הוא מורכב יותר מניתוח קטרקט פשוט ? מהם הסיכונים לניתוח בחולה כזה גם אם הקטנים ביותר.???? תודה.

10/08/2008 | 11:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב, ניתוח קטרקטה אצל חולה עם רטינופטיה סכרתית הנו מסובך יותר מבחינה טכנית , אך רצוי לזכור שבחלק מהחולים הבצקת ברשתית לעיתים מתגברת . אמנם יש טיפול לעניין זה , אך הדבר משפיא על תוצאות הניתוח מבחינת שיפור חדות הראייה . איני ממליץ לדחות את הניתוח בשל תופעה זו.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות