בדיקה של רשתית העין לאחר הרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

19/07/2008 | 20:48 | מאת: ערן

שלום רב. פניתי לבדיקה של רשתית העין אצל רופא עיניים על מנת לשלול פגיעת לייזר ברשתית. הרופא שם לי טיפות עיניים מרחיבות אישון ובדק לי את העיניים. במהלך הבדיקה הרופא אמר לי להסתכל למעלה ואח"כ להסתכל למטה. לא נתבקשתי להזיז את העיניים לימין ולשמאל. האם הבדיקה הזו מקיפה מספיק על מנת לבדוק את כל שטח הרשתית? האם הוזזת העיניים ימינה ושמאלה מחוייבת בבדיקה? האם היית ממליץ לחזור על הבדיקה שוב והפעם להזיז את העיניים גם לצדדים? תודה. ערן.

10/08/2008 | 10:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב , בדרך כלל בדיקת רשתית יסודית מחייבת מבט לכל הכיוונים אלא אם כן הרשתית נבדקת על ידי עדשת מגע הקרויה עדשת "שלוש מראות" , בבדיקה זו אין צורך בתנועת עיניים של הנבדק וניתן לראות את כל חלקי הרשתית ע"י סיבוב המראות.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות