מה עושים?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

04/06/2008 | 13:13 | מאת: פינקל

חמי בן ה69 (עד 120) הגיע אלינו שבוע שעבר מחו"ל. ישר שמתי לב שעיניו צהובות והעור שלו גם כן קצת צהבהב. לא מזמן התגלה כסובל "מליתוס 2" - סכרת. לפני חודש וחצי התחיל לקחת OXEMET (METIFORMINA) כדור ליום ולפני כ10 ימים בהוראת הרופא התחיל לקחת 2 כדורים ליום. שאלתי היא: האם זה יכול להיות כתוצאה מהגדלת המינון של הכדורים? האם יש להפסיק לקחת את הכדורים? האם יש לפנות מיד לרופא לבדיקה או אפשר לחכות חודש ימים עד שיחזור לביתו בחו"ל ושם יתיעץ עם רופאו? אגב כשמתחתי את עיניו כלפי מטה היה יותר צהוב .

05/06/2008 | 15:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הצבע הצהוב כפי שתארת מתאים למחלת הצהבת וכן להפרעות נוספות המחייבות בדיקה מיידית של רופא מומחה למחלות פנימיות, אין זו בעית עיניים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות