הפרדות רשתית חוזרת בעין שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

28/04/2024 | 00:46 | מאת: עדן

שלום, אבי בן 70 עבר 4 ניתוחים בעין שמאל עקב הפרדות רשתית חוזרת ב4 שנים האחרונות. בניתוח האחרון השאירו לו את הסיליקון מחשש שתהיה התנתקות חוזרת. לאחר הניתוח הוא ראה חלקית מאד וכיום לא רואה דבר בעין שמאל. לפני 4 שנים עין ימין ראתה 6/6 וכיום 3/6. יש מה לעשות על מנת לשמר את עין ימין? לפי ביקורים אצל רופאים שונים אין עוד איך להציל את עין שמאל, נכון? תודה

הפרדויות רשתית לצערי לעיתים דורשות ניתוחים חוזרים עם ראיה ירודה. לעיתים מדובר במחלה קשה ואם אין ראיה בעין ככל הנראה אין צפי לשיפור ביחוד אם נבדק ע״י מספר רופאים וקיבל את אותה תשובה לגבי עין שניה אם יש אזורים בסכון גבוה לקרע שוקלים לייזר מניעתי ויש לבצע ביקורים מסודרים למעקב תקופתי ואם יש תסמינים חדשים של חוטים שחורים או הפרעה בשדה הראיה או ירידה בראיה בעין הטובה יש לפנות בדחיפות לבדיקה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות