זריקה אווסטין לעין האם יש זריקות יותר חדישות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

28/03/2024 | 12:05 | מאת: ליר

האם זריקה בעין אחת משפיעה על השניה והאם יש טיפןל יותר טוב כיון מזריקת אווסטין

עקרונית אבסטין בעין אחת לא אמור להשפיע על השניה אולם קיימים דיווחים על שיפור בעין שניה לאחר הזרקה בעין אחת אם צריך הזרקה בשתי עיניים אנחנו לא מסתמכים על כך שהחומר עובר לעין השניה ומומלץ לעבור טיפול בשתי עיניים יש מספר זריקות נוספות בקטגוריה דומה לאבסטין כגון לוסנטיס, איליה , וביסמו שנותנות תוצאות טובות אולם לא מצויות בסל כקו ראשון לטיפול בקו ראשון הסל מאשר זריקות אבסטין שעובדות היטב במרבית המקרים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות