אבחנה וטיפול במחלת ה MacTel

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/11/2023 | 14:21 | מאת: מתן

שלום, לאחר שנה וחצי של היפרדות זגוגית עשיתי OCT לביקורת וקיבלתי אבחנה של MACTEL בעין שמאל והמלצה לחזור עוד חצי שנה. רציתי לדעת האם יש דרך למנוע התדרדרות ראייה או שזה בטוח עומד לקרות? האם יש דרך לאושש או להפריך את האבחנה? תודה

מדובר באבחנה קלינית על סמך צילומי ההדמיה הקיימים. אין טיפול או דרך למנוע ויש לעקוב בכדי לראות שאין סבוכים אחרים של המחלה שדורשים טיפול כגון התפתחות של כלי דם לא תקין מתחת לרשתית או חור במרכז הראיה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות