שימוש במשחת בטאקורטן ומשפחותיה עם מחלת csr

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

24/11/2023 | 09:13 | מאת: חיים

אני נדרש למרוח משחה ֫למשך 3 שבועות על איזור בגוף . משחת בטאקורטן/ בטאמתזון המשחה מכילה סטוראידים לפי מה שאני מבין. כמה זמן מסוכן שזה יגרום לתהפרצות CSR ? האם שימוש בסטרואידים גורם להתפרצות וכשמפסיקים זה נרגע ? או שזה כמו כל התפרצות . היה לי פעמיים CSR במשך 3 שנים אחרונות כשלא השתמשתי בשום צורה בסטןריאידם . אז כנראה זה קרה מלחץ אולי . האם ניתן להשתמש ? איך חלופה יותר טובה לסטרואידיים

אין תשובה חד משמעית האם זה יגרום במקרה שלך להתפרצות או לא. באופן כללי שימוש בסטרואידים בכל צורה עשוי לעודד התפרצות. לגבי חלופות יש להתיעץ עם מי שרשם לך את התכשיר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות