שימוש במכשירים עם סטרואידים עם CSR

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

10/11/2023 | 12:44 | מאת: דוד

שלום במידה והיה לי פעמיים CSR , ועכשיו המצב הרבה יותר טוב . האם ניתן להשתמש במכשירים ומשחות שיש בהם סטרואידים לטיפול הפטריות או זיהום . לדוגמא טבעקוטן האם זה יכול לגרום להתפרצות CSR ? מה המינון המותר לחולי CSR. יש לציין שלא היה בשימוש סטרואידים בכלל וזאת לא הסיבה להתפרצויות הקודמותאלא כנראה סטרס.

תכשירים שמכילים סטרואידים בכל הצורות עשויים לגרום להתפרצות התקף אולם לא אצל כל אחד אכן יגרמו להתקף. אין מינון סף לכך שניתן להמליץ עליו.

18/11/2023 | 10:17 | מאת: דוד

אין תחליף לסטוריאידם הרי

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות