Oct ושינויי rpe עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/10/2023 | 01:15 | מאת: Eli

היי דוקטור, היה לי csr בעבר מאז אני עושה מעקבי oct ונראה שסהכ בסדר. אך כן בחודשים האחרונים יש לי כל מיני תופעות בעין שמאל, הלכתי לצילום נוסף, על פניו לפני האבחנה נאמר שהכל בסדר, אבל הגיע האבחנה של הoct ורשום שינויי rpe, הנה התוצאות: ממצאים עין ימין :קונטור פובאלי שמור . ללא עדות לפתלוגיה גסה ברמת ה RPE­PR . ללא עדות לנוזל תת או תוך רשתי . עובי רשתית מרכזית (CMT( נמדד 275 מיקרון . לא נצפית משיכה ויטראלית עין שמאל : קונטור פובאלי שמור . סופרוטמפורלית למרכז נראה מוקד של שינויי RPE פרט לכך ללא עדות לפתלוגיה גסה ברמת ה RPE­PR . ללא עדות לנוזל תת או תוך רשתי . עובי רשתית מרכזית (CMT( נמדד 267 מיקרון . לא נצפית משיכה ויטראלית . סיכום והמלצות עין ימין :מבנה מקולרי שמור ובגדר הנורמה עין שמאל:מבנה מקולרי שמור שינויי RPE האם יש פה משהו שעלול להעיד על בעיה שיש לפתור? המשך בדיקה ? משהו

אין ממצאים של נוזלים ושינוי ה RPE מתאימים להיסטוריה של ה CSR שכרגע לא נראה פעיל

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות