Bear tracks בבדיקת רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

30/08/2023 | 22:18 | מאת: יעל

שלום, עקב היפרדות זגוגית נבדקה הרשתית בדיקה מקיפה כולל oct. הרשתית נמצאה תקינה וצמודה. אבל הרופא ציין שיש מעט bear tracks ורשם לי לבדוק עם רופא הגסטרו fap. רק בבית קראתי והבנתי שfap קשורה לפוליפים אבל אין לי פוליפים במעי הגס. יש לי מחלה בשם קוליטיס ועשיתי קולנוסקופיה השנה ואמרו שהיא תקינה ומעולם לא מצאו לי פוליפים גם בקולנסוקופיות בעבר. הקוליטיס לא תמיד ברמיסיה ויש לי נגעים לפעמים במעיים ובפה וכאבי פרקים, אבל אין לי פוליפים אלא כיבים. אז השאלה שלי האם יש צורך בבירור נוסף מדוע יש לי bear tracks?

לא אין צורך בברור נוסף במידה ויש ממצאים כאלה הם יכולים להיות קשורים למחלה שקשורה גם לפוליפים במערכת העיכול אולם במקרים רבים לא.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות