סיכוי להיפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

10/08/2023 | 12:16 | מאת: בת7

לפני 8 שנים עברתי ניתוח ויטרקטומיה בעין שמאל, כרגע ישנה סכנה להיפרדות רשתית בעין ימין, נעשה לייזר, בצילום OCT נראה RE עם השטחה פורמלית וציסטה עדינה, LE קיטור מיופי 257, בבדיקה במיון מיום 4.8.23 נמצא זגוגית מאורגנת עם הרמה באספק טמפורלי עליון ללא לייזר, שאלתי אם ניתן או כדאי לבצע חיגור על מנת למנוע הידרדרות להיפרדות רשתית ומה הסכנה לעיוורון לאור הממצאים או בעקבות הניתוח חיגור אם יבוצע? תודה על תשובתך המקצועית והמסורה

ניתוח חיגור הוא ניתוח לכל דבר עם סכונים שיכולים להיות בעקבות ניתוח במידה ואין הפרדות רשתית בדרכ לא מבצעים ניתוח חיגור אלא במקרים מאד חריגים ונדירים. במידה ויש סכון להפרדות בשל נוכחות של קרעים או שינויים הקפיים מרובים ניתן גם לשקול לייזר 360 מעלות מניעתי ויש לדון בסיכונים מול הסיכויים בטיפול

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות