קרעים וחורים ברשתית דקה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/08/2023 | 20:53 | מאת: בת7

ד"ר נכבדה לפני 10 ימים התגלה קרע בפעם השניה מזה 7 חודשים ברשתית בעין ימין שטופל בלייזר, לפני 8 שנים היתה היפרדות רשתית בעין שמאל ועברתי ניתוח, לאור זאת הנני חוששת שתהיה היפרדות רשתית גם בעין ימין ששם יש משיכה של הרשתית על ידי הזגוגית, יש גם עיוות של הרשתית וציסטה ואני רואה קווים מפותלים במקום ישרים, האם ניתן לעשות ניתוח חיגור על מנת למנוע היפרדות רשתית ולתקן את העיוות? מה הסכנה לעיוורון בעקבות המצב או הניתוח? תודה רבה על תשובתך המקצועית והמסורה

בדרכ אין צורך בביצוע ניתוח חיגור למניעה אם יש רק קרעים ברשתית צריך לבדוק את סיבת העוות בראיה בצילום OCT מקולרי ולהחליט על מעקב או טיפול בהתאם

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות