new eye floaters question

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

26/07/2023 | 14:30 | מאת: גיא

שלום רב, אני בן 35. לפני 15 שנים ניתוח לייזר לתיקון חדות ראיה. לפני כחודש הבחנתי ברחפן בעין שמאל. פניתי לרופא עיניים שבדק אותי (גם עם עדשה שהצמיד לעיני) ולא מצא ממצא פתולוגי. מאתמול שמתי לב שהתווסף רחפן נוסף באותה עין. האם יש צורך בבדיקה נוספת? או שזה מהלך תקין ואין לי מה לדאוג. תודה

במידה ויש יותר רחפנים , הבזקי אור בתהליך של הפרדות זגוגית חדשה יש לפנות שוב לבדיקה . הרחפנים לא נעלמים ולכן לעיתים רואים אותם ולעיתים לא.

27/07/2023 | 15:27 | מאת: גיא

תודה רבה עזרת לי. שאלה עוקבת - האם בדיקת רשתית מחייבת שימוש בעדשה המציקה שמצמידים לעיל או שיש רופאים מיומנים שיכולים לוותר עליה בבדיקה?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות