הזרקות אבסטין ועירוי אקלסטה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

24/07/2023 | 00:23 | מאת: מישהו

שלום פרופ', אמי בת 68, סובלת מבצקת חוזקת ונשנית ברשתית. קיבלה עד כה עשרות זריקות אבסטין לחלל העין. הזריקות גורמות לשיפור - הבצקת נעלמת וחוזרת לאחר כחודש וחצי שוב ולכן ממשיכה לקבל אבסטין. כעת בשל אוסטיאופורוזיס אמורה לקבל לראשונה עירוי חד פעמי של אקלסטה( Zoledronic Acid) שהבנתי שנשארת בגוף למשך עשור ויותר ובמקביל להמשיך לקבל אבסטין אחת לחודש וחצי. בבדיקת במנוע לבדיקת אינטראקציות הבנתי שיש התוויית נגד מסויימת. האם ידוע לך משהו על ההיתר / איסור לשלב ביניהם? תודה

אין מניעה מהמשך הזרקות כמתוכנן

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות