ייעוץ לטיפול בבצקת/BRVO

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

26/06/2023 | 17:48 | מאת: חן

היי, בחודש+ האחרון אבא שלי (63) רואה סוג של טבעת שחורה בעין שמאל. הרופאה שלחה אותו לבדיקת פלואורסצין ולאחר מכן לOCT מקולה. אלה הממצאים: עין ימין עובי מרכזי לפי המפה כ 400 מיקרון מודגמת CME משמעותית ברביע אפי עליון כולל במרכז המקולה , בחלקה מוסתרת עקב דימום בשכבות השטחיות של הרשתית הממסך את שאר השכבות. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית . עין שמאל השקע הפובאלי תקין . עובי הרשתית והמבנה השכבתי שלה בגדר הנורמה . אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית . עובי מרכזי לפי המפה כ 270 מיקרון לסיכום מימין מתאים ל BRVO. משמאל הסריקה תקינה בעקבות הממצאים הרופאה נתנה לו טיפול ב-2 סוגי טיפות: TRUSOPT EYE DROPS 5ML ו-NEVANAC 5 ML. בכל מקום שקראתי על BRVO ובצקת ראיתי טיפול בזריקות או בלייזר. אני קצת לחוצה מהטיפול הזה בטיפות כי מדובר בבצקת משמעותית. ממש אשמח לשמוע את דעתך על הטיפול ומה היית ממליצה (: תודה רבה!

בדרכ אכן הטיפול המומלץ במצב של בצקת על רקע של חסימה ורידית הוא הזרקות תוך עיניות יתכן והיו ממצאים אחרים שגרמו להחלטה שהתקבלה ניתן או לדון עם הרופא שהמליץ על הטיפול לגבי הטיפול או ללכת ליעוץ נוסף

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות