בעיות בעיניים עקב אימונים - האם ייתכן

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/05/2023 | 18:40 | מאת: טל

שלום, אני מתאמן בעצימות גבוהה - בעיקר בתרגילי מתח. יש לי משקפיים עם מספרים בסביבות -5 וגם צילינדר, היה לי פעם קרע קטנטן ברשתית. האם אימון מאומץ כגון זה שאני עושה, מעלה את הסיכויים לקרע ברשתית או בעיה אחרת בעיניים? אני שואל זאת משום שהיום כשעשיתי אימון, ועליתי על המתח, הראייה שלי היטשטשה למספר שניות ואז חזרה לאופן תקין.

לא הוכח שאימון מאמץ מעלה סכון לקרע ברשתית לאחר אימונים ארובים מאד מאומצים יש דווחי מקרה לשינויים בעיניים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות