ניוון רשתית יבש וויטמינים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/04/2023 | 13:52 | מאת: זוהר

בן 70. לפני שנה אובחנתי עם ניוון רשתית יבש. לפני חודש נבדקתי שוב ונאמר לי שאין שינוי. קראתי שניתן לקחת ויטמינים שעוזרים למניעת ניוון רטוב. אודה לך אם תסבירי לי מתי כדאי ליטול ויטמינים, כי לא הוצע לי. ,תודה

בנוון יבש בצורה מתקדמת יותר ניתן לקחת ויטמינים כגון אופטיסייף או אייויט שמטרתם להוריד את הסיכון להתפתחות של נוון רטוב. הויטמינים מורידים את הסכון ב 25% את הסיכון. הם לא נמצאו יעילים בנוון יבש קל אלא במצבים מתקדמים יותר של נוון יבש.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות