שדה איסטרמן בינוקולר אמינות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/03/2023 | 10:46 | מאת: Yoni

היי אני בן 19 סובל מקוצר ראייה בינוני וניסטגמוס מולד. עקב כך שאני לא רואה טוב בעין ימין (איכות הראייה שם ממש ירודה) שלחו אותי מהמרב״ד לבצע בדיקת שדה ראייה תרשים איסטרמן בינוקולר 120 נקודות . בתרשים התשובות לא מופיע חסר כלשהו רשום seen 120/120 Not seen 0/120 Blind spot 0/120 אני יודע שזאת אומרת שהבדיקה תקינה לחלוטין. רציתי לדעת איך אוכל לדעת את אמינות הבדיקה ?

יש מדדי אמינות לבדיקות שדה כולל fixation loss False negative , False positive אם המדדים שלהם נמוכים זה מעיד על שדה אמין

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות