האם יש עדות לרטינופתיה סוכרתית ובאיזה רמה?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/02/2023 | 12:28 | מאת: משה

שלום רב. בן 57 סוכרתי כ-15 שנה עשיתי בדיקת עיניים בעקבות בדיקה במכון מור וממצאים המעידים על רטינותפתיה סוכרתית ואלו התוצאות: דות ראיה ימין 6/7 DISTANCE CC חדות ראיה שמאל 6/10 DISTANCE CC 6/7 DISTANCE PH סימני סוכרת ימין NPDR שמאל NO DR התקערות עצב ימין C/D 0.2 התקערות עצב שמאל C/D 0.3 בהרחבה 14/15 מקטע קדמי שקט אישונים שוים ירוד 2 עיניים דיסקות תקינות מקולות AMD MAS רישתית צמודה. הרופא קבע לי מעקב לעוד חצי שנה, רציתי לשאול האם ממצאים אלו מעידים על רטינותפתיה סוכרתית רצינית, והאם יש מקום לשיפור המצב ע"י טיפול עוד לפני המעקב בעוד חצי שנה. אודה לך מאוד על תשובתך תודה מראש

יש סמנים על פי המכתב לשינוים סכרתית ברשתית מימין אין ציון לגבי החומרה אולם מדובר בסכרת לא שגשוגית שדורשת מעקב בלבד לצורך שיפור המצב או בכדי לדאוג שלא יוחמר יש לדאוג לאיזון סכרת וגורמי סיכון נוספים כגון לחץ דם

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות