שלום, האם יש בעיה ברשתית?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/01/2023 | 20:26 | מאת: יעל

תוצאות בדיקה אישה בת 83 עברה בדיקת otc כי ראתה חצאי מילה וזגזג עין ימין: קונטור שמור יש אירגולריות וגליות ברמת ה RPE­PR המתאימה לדרוזן ושינויי RPE אין עדות לנוזל עובי מרכזי מודד 269 מיקרון לא נראית משיכה ויטראלית עין שמאל: פני זגוגית פנימית לא רגולריים­ גומה קיימת יש אירגולריות וגליות ברמת ה RPE­PR המתאימה לדרוזן ושינויי RPE אין עדות לנוזל עובי מרכזי מודד 303 מיקרון לא נראית משיכה ויטראלית לסיכום: ימין: דרוזן ושינויי RPE שמאל: דרוזן ושינויי RPE ­ פני רשתית פנימית לא רגולריים­ מתאים למצב לאחר PPV לקילוף ERM בעבר

על פי הפענוח יש שינוים של נוון מרכז הראיה של הגיל המבוגר בצורה היבשה שדורשת מעקב אולם לא נראה בפענוח שיש נוזלים שדורשים טיפול

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות