מאיזה גיל מתחיל קטרקט?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/11/2021 | 18:07 | מאת: נעם

שלום מאיזה גיל מתחיל קטרקט? (כשאין סכרת) האם אזור גיל 45 זה חריג? זה מצביע על משהו שדורש בירור? והאם אבחון של קטרקט ניתן לבצע גם ללא הרחבת אישונים? האם ללא הרחבת אישונים יכול להיות שמפספסים קטרקט? תודה

אומנם גיל 45 הוא גיל צעיר להופעת קטרקט וכדאי לודא שאין סכרת או היסטוריה של נטילת סטרואידים במשך תקופה ארוכה, אולם לעיתים נתקלים במטופלים בגיל זה עם קטרקט. בכדי לאבחן במידה טובה את הירוד וכן לודא שאין ממצאים ברשתית ממליצה על בדיקה בהרחבה לצורך האבחון וההחלטה על טיפול

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות