נמ"ג רטוב גלוי מוקדם לאחר אבחון דרוזן יבש במשך 3 שנים ללא שינוי.

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

05/04/2021 | 23:13 | מאת: עוז

האם ניתן לגלות המצאות נמ"ג רטוב בראשיתו? אובחנו אצלי לפני 3.5 שנים בשתי העיניים דרוזן יבש בגודל של 240 מיקרון. רופאי העיניים שלחו אותי אחת לשנה לבדיקת OCT. האחרונה באוגוסט 21. בבדיקה נמצא כי אין שינוי בשלוש השנים האחרונות. לפני מספר שבועות, לאחר ירידה משמעותית בראייה והבחנה בצבעים שגויים. נבדקתי ונמצא כי יש לי בעין נמ"ג רטוב במצב מתקדם וכי אני חייב מיידית בזריקות לעין. אני מודאג ביחס לעין השנייה, האם ניתן לגלות בהקדם התפתחות נמ"ג רטוב והאם לקיחת ויטמינים מומלצים ו יכולה למנוע אותו. מודה מראש להתייחסותך. עוז

05/04/2021 | 23:16 | מאת: עוז

תיקון שגיאת תאריך. בדיקה אחרונה אוגוסט 2020.

במידה ויש נמג רטוב בעין אחת יש סכון של כ 40 אחוז להופעה של נמג רטוב בעין שניה. טיפול בויטמינים מוריד את הסכון ב 25 אחוז לערך. יש לבצע מעקב עם OCT עדכניים כל 3-4 חודשים בכדי שניתן יהיה לאתר שינויים מוקדם וכן יש לבצע בדיקה עצמית עם לוח אמסלר.

13/04/2021 | 14:25 | מאת: עוז

ד"ר ארליך שלום, אני מודה לך על תשובתך המפורטת לשאלותי. בברכה, עוז

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות