מהו הסיכוי ל-amd כאשר להורה יש?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

25/03/2021 | 23:19 | מאת: מור

מהו הסיכוי ל-amd כאשר יש לקרובי משפחה ובפרט הורה? האם יש מחקרים בנושא? כמו כן, האם יש איזשהו מחקר חדש עם תוצאות מעודדות או תגליות חדשות בתחום amd מאז שנתגלו הזריקות נוגדות vegf? תודה!

למחלת ה AMD יש גם מרכיב גנטי אולם גם מרכיב סביבתי. אם יש סיפור משפחתי ברור של AMD יש סכון של עד 50% לחלות אולם לאו דווקא בצורה הרטובה. מרבית הטיפול וההתפתחויות בטיפול הן עדין קשורות להזרקות אולם חלק מההתפתחויות הן למציאת תרופות שיעבדו לזמן ממושך יותר ולא יהיה צורך בזריקה חודשית או בשחרור איטי של התרופה. כמו כן יהיו בעתיד התפתחויות שקשורות באבחון מוקדם של המחלה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות