האם תמיד מגיעים לפגיעה בראיה ב-amd?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

22/03/2021 | 01:26 | מאת: נ

שלום, באינטרנט רשום מצד אחד שרוב חולי נמ"ג לא מגיעים לשלב מתמקדם (כמו ניוון גאורגפי או ניוון רשתית רטוב), מצד שני רשום שהמחלה תמיד מתקדמת עם הזמן. מה משני הדברים נכון? תודה

המחלה היבשה יכולה להתקדם בצורה איטית מאד עם פגיעה קלה או ללא פגיעה בראיה. במרבית המקרים אכן המטופלים לא מגיעים לשלבים מתקדמים של המחלה כגון נוון רטוב או אטרופיה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות