בירור לגבי תוצאות oct

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

14/03/2021 | 10:01 | מאת: לנה

סבתא שלי עשתה oct ויש לנו תור לרופא עיניים מומחה אבל אשמח להבין לפני כן מה התוצאה אומרת חשוב לציין שלפני חודש עשתה ניתוח קטרקט ועכשיו רואה טוב . שינויים גליים בשכבת ה-rpe התמאימים לדרוזן. היפררפלקטיביות כיפתית תת רטינלית. עיבוי של הרשתית עם ישור חלקי של השקע הפובאלי והידרציה קלה אינטרה רטינלית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-394 מיקרון. מה זה אומר ומה הטיפול? תודה רבה

על פי התשובה נראה שיש מעט נוזלים ברשתית. יש צורך בבדיקת מומחה בכדי לראות את הצילומים עצמם האם קשור לניתוח הקטרקט או לנוון מרכז הראיה ולהחליט על טיפול בהתאם לכך.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות