קטראקט בהקשר היפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

16/12/2020 | 06:52 | מאת: מריאן

בת66 עם המלצה לניתוח קטראקט. לפני שנה היפרדות זגוגית בעין ימין ועד היום סובלת מפלוטרס. לפני חודשיים וחצי היפרדות זגוגית בעין השניה עד היום המון פלוטרס ועננים והבזקים. אין קרעים והרשתית צמודה. האם יש בעיה עם ביצוע ניתוח קטראקט? האם הניתוח יכול לגרום לחורים ברשתית או להתגברות הפלוטרס?

אין מניעה מניתוח ירוד בנוכחות של פלוטרים ללא קרעים . לאחר ניתוח יתכן ותהיה החמרה מכוון שירוד לא ימסך או יסתיר את הפלוטרים לאחר ניתוח

27/12/2020 | 07:12 | מאת: מריאן

תודה דר על תשובתך. אודה על התיחסותך לשאלה האם ניתוח ירוד עלול לגרום לחורים ברשתית. תודה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות