תוצאות בדיקת oct. ...

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

31/08/2020 | 19:02 | מאת: לנה

שלום סבתא שלי בת 74 לאחרונה הראייה שלה מאוד התדרדרה היא עשתה בדיקת oct ולהלן התוצאות מה הן אומרות? ואיזה טיפול מתאים לה תודה רבה. עין ימין שינויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזן. היפררפלקטיביות תת רטינלית. עיבוי של רישתית עם ישור חלקי של השקע הפובאלי. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 318 מקרון. עין שמאל שינויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזן. היפררפלקטיביות תת רטינלית בחלק הטמפורלי של הפובאה. שקע פובאלי שמור. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל296 מקרון

בפענוח של הצילום אין נוזלים במרכז הראיה ויש שינויים של נוון מרכז הראיה של הגיל המבוגר. מציעה לחזור לרופא המטפל בכדי שיראה האם ממצאים אלו גורמים לשינוי בראיה או שיש סיבה אחרת לירידה בראיה כגון קטרקט

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות