היפרדות זגוגית בעין וביקורת רופא

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/06/2020 | 11:26 | מאת: ברני

שלום דר לפני שבועיים קמתי בבוקר וראיתי מעין רחפנים בעיניים וניצוצות. נבדקתי במיון ונאמר לי שיש לי היפרדות זגוגית. ולבוא לביקורת בקהילה לאחר שבוע. גם בשבוע שעבר נאמר לי שהניצוצות זה בגלל נקודות משיכה של הזגוגית את הרשתית. לא מצאו קרע אלא רק נקודות משיכה. מה זה אומר? אותם תסמינים ממשיכים. ללכת כל שבוע לבדיקה? מפחדת ממצב של היפרדות רשתית. מה לעשות לצלוח את הסיטואציה הזו? מאוד מבוהלת. אני קוראת בגוגל דברים מפחידים ומצד אחר לא יודעת איך ומתי להיבדק

הבזקי אור בשל הפרדות גוף הזגוגית יכולים להמשיך אפילו מספר חודשים אולם הם באמת מרמזים שעדין יש משיכה על הרשתית. מציעה לעשות בדיקה נוספת לאחר חודש אם בשתי בדיקות קודמות לא נמצאו קרעים. במידה וגם אז בדיקה תקינה ניתן יהיה לרווח עוד את הבדיקות

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות